Nincs jól és segítségre szorul Verebes József

Fotó: Nationaal Archief / Bart Molendijk/Anefo

-

A 75 éves Mágus sokat fogyott, azt mondja, időnként szédül és anyagilag sem áll jól.


„Fáradékonyabb vagyok mostanában, nem tudom, hogy mi a bajom, ezért is jöttem ide” – mondta a Blikknek Verebes József, miután megérkezett dr. Szilágyi Györgyhöz, a válogatott korábbi csapatorvoshoz, aki megvizsgálja őt. Mivel anyagilag is nehéz helyzetbe került, a Focisegély Alapítvány tagjai egyhangú döntéssel támogatták az edzőlegenda 350 ezer forintos megsegítését.

Verebes viszont nem panaszkodik. Elmondta, jólesik neki, hogy egykori játékosa, a válogatott volt kapitánya, Pintér Attila és az alapítvány is segíti, csak annyit ejt el fél mondatban, hogy sajnos rá­fér most a támogatás. De a mosoly visszatér az arcára. „Örülök, hogy a mai napig megállítanak az utcán.


Talán az a legrosszabb, ha valakit elfelejtenek, de rám még emlékeznek az emberek.”

A sikeredző természetesen beszélt arról is, hogy a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra. „Most az a nagy kérdés, hogy ez egyszeri, kifutott eredmény, vagy hosszabb távon is megindult valami. Az majd csak az Európa-bajnokságon, a mérkőzéseken derül ki, nemzetközi szinten milyen teljesítményre képes a csapat, tud-e komoly lökést adni idehaza a sport­ágnak.”