Nincs humoránál a Magyar Hírlap, beperli a Kétfarkú Kutyát

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

-

A kiadó szerint visszaéltek a lap védjegyével, és az is elgondolkodtató, honnan volt pénze minderre a viccpártnak.


A Magyar Hírlap jogi lépéseket tesz az arculatát felhasználó „álújság” miatt – közölte a kiadó pénteken. Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egy Magyar Hírlapnak álcázott újságot adott ki – állítólag tízezer példányban, de nem közölve, hol vannak ezek a nyomtatott példányok –, amelyben olyan hírek szerepelnek, amilyeneket ők szívesen olvasnának, például a paksi bővítés leállításáról vagy az MSZP feloszlásáról.

Az eredeti Magyar Hírlap – amelynek megszűnéséről szintén beszámoltak az álújságban – viszont nem értékelte a humort. A kiadó közleményében azt írja: a viccpárt a kiadvánnyal visszaélt a lap védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint ez jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz.

„Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem másolhatja le, majd nem terjesztheti más szellemi termékét” – fogalmaztak. A Magyar Hírlap szerint elgondolkodtató, hogy a bírósági adatok szerint csak július 20-án bejegyzett, társadalmi támogatottsággal nem rendelkező MKKP miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi és pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, kinyomtatását és terjesztését.

Ami a társadalmi támogatottságot illeti, e hírünk közlésekor a Magyar Hírlapnak a Facebookon 25 532 lájkolója volt, a Kétfarkú Kutya Pártnak 164 103.


A Kétfarkún nem látszik az ijedtség

Jöhet az évszázad pere.Feljelenti a Magyar Hírlap a Magyar Hírlapot.

Szerző: Magyar Kétfarkú Kutya Part2015. október 30.