Nincs Gattyán, nincs hoki Dunaújvárosban

Fotó: MTI/MTVA / Vajda János

-

Valószínűleg félprofi csapattal kezdi meg a következő Mol-liga szezont a Dunaújvárosi Acélbikák.


A hazai jégkorong egyik fellegvára, Dunaújváros – amelyet Kercsó Árpád virágoztatott fel – komoly bajba került. Amint arról nemrég beszámoltunk, Gattyán György cége, a Docler Holding nem támogatja tovább a Dunaújvárosi Acélbikákat. A cégcsoport az évek alatt több mint egymilliárd forintot invesztált az egyesület szakmai munkájába, most azonban úgy döntött, hogy inkább más területekre fektetne be – így a klub pénzügyi válságba jutott.


Az MNO-nak nyilatkozott bennfentesek szerint az egész mögött az áll, hogy a hokisok hitehagyottan, nem az elvárt teljesítményt hozva hokiztak a mostani szezonban.


Egyelőre csak az biztos, hogy Dunaújvárosban vége a Docler-korszaknak. Természetesen folytatunk tárgyalásokat reménybeli támogatókkal, de az is tény, hogy a Docler magasra tette a mércét. Ha be is nevezünk a Mol-liga következő idényébe, amatőr, legfeljebb félprofi csapattal indulunk

– ezt már Azari Zsolt klubigazgató mondta a lapnak, amely szerint nem kizárt, hogy a szélnek eresztendő dunaújvárosi hokisokat nem fogják felszívni a magyar csapatok. „Ha az Újváros nem vállalja a szereplést, nem kizárt, hogy a Fehérvár fog duplázni, azaz kibővített kerettel az osztrák bajnokság mellett a Mol-ligában is indít csapatot” – írja a lap.