Nikolics lehet egy Premier League-klub megmentője

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Egy brit hírportál beszámolója szerint a magyar válogatott és a lengyel Legia Warszawa labdarúgója, Nikolics Nemanja leigazolását fontolgatja az angol élvonalbeli Aston Villa.


A Hitc.com arról ír, hogy a Premier League-ben sereghajtó birminghami együttes a januári átigazolási időszakban mindenképpen szerződtetni akar egy gólerős támadót, mert az eddigi 17 forduló során mindössze 14 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, ami - a Stoke Cityvel holtversenyben - a legkevesebb a mezőnyben.

A cikk úgy fogalmaz: olyasvalakire van szüksége az Aston Villának, aki jelenleg remek formában van, tehát garantálhatóan eredményes lesz tavasszal, ezért Rémi Garde vezetőedző minden tőle telhetőt megtesz, hogy Nikolics Nemanját megszerezze a varsóiaktól.


Nikolics bombaformában:


A 28. születésnapját szilveszterkor ünneplő vajdasági származású játékos korábban háromszor volt gólkirály a magyar NB I-ben, a lengyel bajnokság góllövőlistáját pedig 21 forduló után 21 találattal vezeti. A brit portál cikke ugyanakkor megjegyzi, hogy eddig kizárólag alacsony minőségű ligákban játszott, ezért nem került a számottevő európai klubok látókörébe.

„A Legia kockázatot vállalt a szerződtetésével nyáron, de eddig meghálálta a bizalmat.


Vitathatatlanul ő a legjobb formában játszó csatár Európában

– írják. Úgy fogalmaznak: a magyar válogatott támadó nem valami nagy név, nem olyan játékos, akinek a szerződtetését sokan javasolnák, de az Aston Villának most gólok kellenek, és Nikolics képes lehet segíteni ebben.

„Csak arra van szükség, hogy továbbra is olyan formában játsszon, mint eddig, azzal javítaná a Villa élvonalban maradási esélyeit” – írja a hitc.com.