Nikolics Amerikában folytatja

Fotó: Kummer Janos

-

Az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Chicago Fire-ben folytatja pályafutását Nikolics Nemanja, a magyar válogatott csatára.


A 28 éves játékos kedden este Facebook-oldalán számolt be döntéséről, mely szerint elhagyja a lengyel bajnok Legia Warszawa csapatát.


Másfél év tulajdonképpen nem hosszú idő, nekem ugyanakkor olyan érzésem van, mintha egy komplett futballkarrierről kellene megemlékeznem írta a támadó, aki vasárnap a Leczna ellen 5–0-ra megnyert bajnokin szerepelt utoljára a varsói együttesben, és mesterhármassal búcsúzott.

A Legiánál eltöltött időszak olyat adott, amiről minden profi futballista álmodik. Varsó befogadott engem, és a családom, a klub és a csapat pedig mindent megtett, hogy sikeres lehessek. Mindent elértem, amit lehetett, bajnok, kupagyőztes és gólkirály lettem, aztán idén kiharcoltuk a BL-be jutást, a csoportkörben gólt szereztem, és végül továbbjutottunk az Európa Ligába idézte fel a 2015 júniusa, azaz a Videotontól a Legiához szerződése óta eltelt időszakot Nikolics.Ez a varsói történet így kerek, és bármennyire is volt nehéz ezt kimondani, eljött az idő a váltásra hangsúlyozta közleményében Nikolics, majd köszönetet mondott a varsói klub vezetésének és drukkereinek, amiért elfogadták döntését.


Igen, Amerikában folytatom, ahol nagy szeretettel várnak, szintén bíznak bennem és főszerepet szánnak nekem a chicagói labdarúgás megerősítésében. Hálás vagyok a sorsnak, hogy igaz barátokat és egy fantasztikus klubot ismerhettem meg Varsóban, a Legia örökre a részem marad, és bízom benne, rám is úgy emlékeznek majd: Niko olyan játékosunk volt, aki kiharcolta és megérdemli, hogy a klub történelmének része legyen írta Nikolics.