Niki Lauda: Hamilton „földöntúli” módon vezet

Fotó: AFP / MARWAN NAAMANI

-

Niki Lauda, a Forma–1-es Mercedes-istálló ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke szerint világbajnoki címvédő pilótájuk, Lewis Hamilton „földöntúli" módon vezet az idén. A 30 éves, kétszeres vb-győztesnek az év végén jár le a szerződése a Mercedesnél, de Lauda arra számít, hogy a következő három hétben megegyezés születik a hosszabbításról.


A május 24-i Monacói Nagydíjon vagy még az előtt lesz mit bejelentenünk” – nyilatkozta az osztrák szakember, majd dicsérte az első négy futamból háromszor győztes Hamiltont, aki 27 pontos előnnyel vezeti a pontversenyt csapattársa, a német Nico Rosberg előtt.
„Előfordul, hogy egy pilótának olyan sorozata van, amelyben mindig minden tökéletesen alakul. Ugyanakkor látni kell, hogy egyáltalán nem hibázik, és jelenleg olyan köridőket fut, amilyeneket senki más a mezőnyben” – mondta Lauda.


A versenyzőként háromszoros világbajnok szakember kitért rá, hogy legnagyobb riválisuk, a Ferrari motorerőben és az autó tervezésében is sokat fejlődött, és úgy véli, az elmúlt esztendőben megszokott „paradicsomi állapot", amikor a Mercedes 19-ből 16 futamon diadalmaskodott, elmúlt.

Az idei vb következő futamát, a Spanyol Nagydíjat vasárnap rendezik a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán.