Niki Lauda gépe repítette Dzsudzsákékat az álmok földjére

-

A magyar fociválogatott kedden délelőtt elrepült Franciaországba, hogy 44 év után részt vegyen az Európa-bajnokságon. Több száz magyar szurkoló köszönt el tőlük.


Már a repülőtérre vezető úton biztosította támogatásáról a Carpathian Brigade szurkolói csoport a magyar válogatottat, ugyanis az egyik felüljáróra a Franciaországban is veletek! transzparenst feszítették ki.


#csakegyutt

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által közzétett fénykép,


A repülőtéren aztán több százan várták Dzsudzsák Balázsékat, a csapatkapitány és a válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck ki is ment a drukkerekhez, és néhány percet beszélgettek is velük.A német szakember aztán egy rövid sajtótájékoztatón elmondta, a céljuk, hogy méltóképpen képviseljék az országot. „Nehéz meccsek várnak ránk, de felkészültünk. A cél egyértelműen az, hogy behozzuk a lemaradást a versenytársakkal szemben. Tudom, hogy a magyarok nagy álma vált valóra azzal, hogy 44 év után szerepelhetünk az Eb-n,


ennek megfelelő motivációval fogunk játszani minden meccsen.”

Storck hozzátette, hogy már kedden este is edzést fog vezényelni a csapatnak, noha eddig is rengeteget dolgoztak, és felkészültnek érzik magukat az Eb-re. „Nagyon nagy lehetőséget kaptunk, hogy Magyarországot visszategyük a focitérképre. Meg fogjuk mutatni, hogy nem érdemtelenül jutottunk ki.”


Irány Franciaország! | Heading to France! #csakegyutt #Euro2016 #indulacsapat #budapestairport

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által közzétett fénykép,


Azt is elárulta, ő akarta, hogy erős ellenfelekkel játsszunk felkészülési meccseket (Horvátország, Elefántcsontpart és Németország), mert a gyenge ellenfelekkel szembeni önbizalom-növelő sikernek semmi értelme nem lett volna néhány nappal a nálunk magasabban jegyzett ellenfelekkel vívott tétmeccsek előtt.


Végre eljött a pillanat!

Bernd Storck után Lovrencsics Gergő is beszélt a sajtó képviselőinek és a megjelent szurkolóknak. A szélső elmondta, hogy két kemény edzőtáboron vannak túl, fizikálisan és mentálisan is felkészült a csapat. „Végre eljött a pillanat! Az első meccs előtti finomhangolás következik most. Ezért dolgoztunk eddig, hogy elindulhassunk az álmunk felé.”


Germany vs Hungary

Lovrencsics elindult az álma felé


A magyar válogatott a FlyNiki légitársaság gépével indult el Nizzába kedden 11.40-kor, a légitársaság tulajdonosa Niki Lauda egykori Forma–1-es világbajnok. Nizzából a Terre Blanche-ban lévő bázisra utazik majd a csapat, amely az első meccsét június 14-én, kedden játssza Bordeaux-ban Ausztria ellen.