NHL: 10 góllal verték a listavezetőt!

-

A Montreal Canadiens 10-0-ra kikapott a Columbus Blue Jackets otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján.


A hazaiak történelmük legnagyobb különbségű győzelmét aratták, ugyanakkor a 100 éves Montreal – amely a legsikeresebb klub az NHL-ben a bajnoki címeket tekintve – fennállása során negyedszer kapott ilyen megalázó arányban. Cam Atkinson, Scott Hartnell, Nick Foligno és Josh Anderson két-két gólt ütött, míg Alexander Wennberg egyéni csúcsnak számító négy gólpasszt adott. Szergej Bobrovszkij mind a 30 Canadiens-lövést védte.


„Nem hiszem, hogy ezt el fogjuk felejteni” – jegyezte meg a montreali Brendan Gallagher. Mind a tíz gólt Al Montoyának, a Canadiens második számú kapusának lőtték, ugyanis a sztár, Carey Price pihenőt kapott.

A kanadai együttes listavezetőként, és sorozatban aratott nyolc győzelemmel érkezett a találkozóra. A csapat a szezon első tíz összecsapásán összesen kapott 13 gólt – főleg Price remek teljesítménye miatt –, most viszont az első két harmadban már nyolcszor kapitulált.


Mind a 10 gól!