Nézze meg, merre közlekedhet az ünnepen, és merre nem

-

A belvárosban egész nap nem lehet majd autózni, de a tömegközlekedés is alaposan megkavarodik.


Március 15-én, vasárnap a fővárosban több helyszínen – így a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Múzeumkertben, a Rákóczi úton, valamint a Petőfi téren – tartanak ünnepi programokat, rendezvényeket. A megemlékezések és a rendezvények idején több belvárosi főútvonalat lezárnak, ezért sok tömegközlekedési járat terelőúton fog menni.


Nem lehet majd autózni napközben a budai Várban, a Múzeum körúton, délután pedig a Blaha Lujza tér és az Erzsébet híd budai hídfője között. A budai Várba tömegközlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől, a 9 és 19 óra között percenként közlekedő 16A járattal, valamint a Clark Ádám térről induló Budavári Siklóval lehet feljutni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) kéri mind az autóval közlekedőket, mind pedig a közösségi közlekedést igénybe vevőket, hogy az egész napos rendezvények helyszínére mindenekelőtt a kötött pályás járatokkal – elsősorban metróval – utazzanak autó helyett. Útnak indulás előtt tájékozódjanak a BKK Info oldalán, illetve a BKK Zrt. Facebook-oldalán, ahol a társaság folyamatosan hírt ad majd a közlekedési változásokról.