Nézze meg, hogyan égett ki egy csomó autó a kaliforniai erdőtűzben

Fotó: MTI/AP / Thanászisz Sztavrakisz

-

Mintegy húsz jármű kiégett az egyesült államokbeli Kalifornia déli részén, egy autópályán, miután egy erdőtűz átterjedt az útra. Ég az erdő Görögországban is.


A CNN amerikai hírtelevízióban pénteken közzétett felvételeken látni lehetett, amint néhány autóból és kamionból sötét füst és lángok csapnak ki a Los Angelest Las Vegasszal összekötő autópálya egy szakaszán, a Cajon Pass nevű hágón. A tűz miatt összesen mintegy 70 sofőrnek kellett elhagynia járművét. A kocsitulajdonosokat kimenekítették az autópályáról, így komolyabb sérüléseket nem szenvedett el senki. A tüzet helikopterekről kezdték el oltani.


A lángok átterjedtek Baldy Mesa lakóövezetére is, ahol öt ház égett le. A helyi hatóságok közlése szerint az erdőtűz több mint 1416 hektáron tombol San Bernardino megyében. A Los Angeles Times című helyi napilap közlése szerint a tűz oka egyelőre ismeretlen. Kaliforniát az idén erős aszály sújtja.A nagy meleg és a szárazság Görögországban is több helyen erdőtüzet okozott. Emiatt több településen evakuálni is kellett családokat. A tűzoltóságnak egyelőre komoly gondokat okoz a terjedő lángok megfékezése.