Nézők lesznek egy NB I-es meccsen

Fotó: MTI / Fˆldi Imre

-

Az MLSZ közbenjárására csaknem ezer Vasas-szurkoló láthatja szombaton az MTK elleni bajnokit Dunaújvárosban.


„Miután a hatályos szabályok szerint az MTK–Vasas-mérkőzést nem lehetett a Fáy utcában lejátszani, sajnálatos vita és huzavona alakult ki a Dunaújvárosban megrendezésre kerülő összecsapás körül. Az MLSZ folyamatosan arra ösztönözte a klubokat, hogy a nézők érdekeit is figyelembe vevő megoldást találjanak” – mondta az ügy előzményeiről az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Végül a szövetség erőteljes nyomására a két klub egyeztetésén a rendező MTK elfogadta, hogy a meccsen csaknem ezer vendégszurkoló lehessen jelen, és ők kártyahasználat nélkül is jegyet válthatnak.

A szövetség a bajnokság lezárása után megvizsgálja, „milyen eszközökkel lehet elérni azt, hogy a jövőben a nézők érdekeivel ellentétes rendezői döntésekre ne kerülhessen sor”.

Az OTP Bank-liga 33. (utolsó) fordulójában a legnagyobb tétje a 16.30 órakor kezdődő MTK–Vasas-összecsapásnak van. A kék-fehérek a dobogóra és a nemzetközi kupaindulásra hajtanak, az angyalföldiek pedig csak győzelemmel biztosíthatják be első osztályú tagságukat. A Vasas ugyanakkor akár vereséggel is bennmaradhat az NB I-ben, ugyanis jelenleg az utolsó előtti, második kiesőhelyen a Puskás Akadémia áll. A felcsútiak a Budapest Honvédot fogadják, és kizárólag győzelemmel lehet esélyük a bennmaradásra.

A Vasas FC szerdai tájékoztatása szerint eredetileg csak 378 angyalföldi drukkert engedtek volna be szombaton a stadionba, és csak szurkolói kártyával lehetett volna jegyet váltani, úgynevezett MLSZ-kártyával viszont nem.