Neymart ki kellett volna állítani, de akkor nem esik le az állunk

Fotó: NurPhoto / Miquel Llop

-

Bár a Real Betis ellen 4-0-ra megnyert bajnokin Lionel Messi góllal ünnepelte 500. meccsét a Barcelonában, Luis Suárez pedig duplázott, mégis a gól nélkül maradt Neymar volt a középpontban.


Az első gólnál a brazil klasszis megcsúszott, így kapufára lőtte a labdát, de segítségére sietett Westermann, aki a saját kapujába passzolta a labdát. Nem jöhetett volna ez létre azonban, ha a játékvezető kicsit élesebb szemű, vagy a segítői valóban segítenek neki. A brazil csatárnak ugyanis korábban odarúgtak, mire Neymar felpattant, odaszaladt egy másik (!) Betis-játékoshoz és egyszerűen képen törölte, amiért a legjobb helyeken is piros lap jár.


Az említett jelenet 0.36-nál:


De érdemes továbbnézni a videót, ugyanis onnantól a zseni látható, aki előbb 3.00-nál Messinek ad remek ütemű gólpasszt, 5.40-nél Suárez elé tálal úgy, ahogy talán senki más nem tud, 6.38-nál pedig felteszi a pontot az i-re egy egészen elképesztő labdaátvétellel.

A meccs előtt egyébként a csapat megmutatta a szurkolóknak a 2015-ben megnyert öt trófeát:A meccsen egyébként rekordot döntött a Barcelona, egy naptári évben még egy csapat sem tudott 180 gólt lőni, Messi és Suárez ebből 48-48-at, Neymar pedig 41-et vállalt. Majd az öltözőben így ünnepelték a Betis megverését és azt, hogy a spanyol bajnoki tabellán az élen zárják az évet: