Neymarék könnyebb, Messiék nehezebb csoportban

Fotó: AFP / GABRIEL BOUYS

-

A házigazda Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja nehéz csoportba került a júniusi, centenáriumi labdarúgó Copa America vasárnapi, New York-i sorsolásán: Jürgen Klinsmann csapata Kolumbiával, Costa Ricával és Paraguayjal csap majd össze a torna első szakaszában.


A június 3-i, Santa Clara-i Egyesült Államok–Kolumbia-találkozó egyben a torna nyitómeccse is lesz. A tornát a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (Conmebol) fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezik, és először lesz egy olyan ország a helyszíne, amely a régión kívül található.

Ami a többi csoportot illeti: a brazilok a B jelű négyesbe kerültek Ecuadorral, Haitivel és Peruval, míg a 14-szeres bajnok, világbajnoki ezüstérmes argentinok a D-ben játszanak majd a címvédő Chilével, Panamával és Bolíviával. A C csoportot Mexikó, Uruguay, Jamaica és Venezuela alkotja.

Az idei Copa Americát június 3. és 26. között rendezik az Egyesült Államok tíz városában. A döntő az East Rutherford-i Metlife Stadionban lesz. Az első dél-amerikai kontinensviadalnak Argentína volt a házigazdája 1916-ban.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!