Neymarék kiborultak a Barcelona drukkerein

Fotó: AFP / JOSEP LAGO

-

Kifütyülték a Barcát a Camp Nou-ban. Luis Enriquének fájt, mert mindenki hajtott, és egyébként is több bizalmat érdemelnének.


Kulcsfontosságú volt nyernie a Barcelonának kedden a BL-ben, miután az első fordulóban csak ikszelt Rómában. A csapatnak nem ment igazán a Bayer Leverkusen ellen sem, ám végül a hajrában fordított, és nyert is 2-1-re – pedig a közönség nem könnyítette meg a dolgát.

A szurkolók kifütyülték a csapatot a meccsen, mindössze négy hónappal a triplázás (BL-győzelem, bajnoki cím, kupagyőzelem) után. Neymar nem játszott élete formájában, de azt mondja, nem is lehet szárnyalni ilyen körülmények közt.

„Nehéz, amikor nincsenek velünk a szurkolók. Örülök a győzelemnek, de nagyon meg kellett szenvednünk érte – kritizálta a Camp Nou közönségét az AS című lapban. – Még meg kell tanulnunk Messi nélkül játszani és nyerni.”

Lionel Messi szalagszakadást szenvedett, ami miatt két-három hónapig nem léphet pályára. A Leverkusen ellen viszont Andres Iniesta is megsérült, ő egy hónapot lesz kénytelen kihagyni, azaz tovább szűkült a Barca ezúttal amúgy is szűk kerete. Iniesta a közösségi oldalakon csitította a rajongókat, Luis Enrique edző pedig úgy nyilatkozott: „Több támogatást vártunk. A füttyszót hallani a pályán, noha ez a csapat több bizalmat és hitet érdemelne. Ha nem hajtottak volna a játékosok, akkor érteném, de keményen dolgozott mindenki.”

Utólag különösen érthetetlen a közönség reakciója, elvégre a Barca második a spanyol bajnokságban a Villarreal mögött, és a BL-ben is egyenesbe jött a Leverkusen elleni fordítással.