Névvel, címmel, telefonszámmal listázza célpontjait az Iszlám Állam

Fotó: AFP / PAUL J. RICHARDS

-

Amerikai városokat fenyegettek meg a terroristák, és közölték, kiket akarnak meggyilkolni. A Pentagon tud a listáról.


A listán huszonhárom szövetségi állam ötvenöt városa szerepel. Például Texas állam, ahol hét városban ígértek a terroristák merényleteket, a louisianai Shreveport, a kaliforniai Monterrey vagy az arizonai Phoenix, a nevadai szerencsejáték-város, Reno, a floridai St. Augustine, amely egyébként az Egyesült Államok legrégebbi városa, vagy a dél-dakotai Rapid City.


Bár a listát a terroristák pár nappal ezelőtt hozták nyilvánosságra, az amerikai kormányzat hivatalosan csak szerdán reagált. A Pentagon bejelentése szerint valamennyi megnevezett városban magas szintű készültséget rendeltek el, megerősítették a középületek védelmét és az amerikai hadsereg egyes alkalmazottainak személyes védelmét. A terrorszervezet ugyanis névvel, lakcímmel, telefonszámmal közölte, hogy kiket akar meggyilkolni. Többnyire az Egyesült Államok haditengerészeténél és légi erejénél szolgálatot teljesítő katonákról van szó, azokról, akik állítólag részt vettek a terrorszervezet elleni légitámadásokban.


A listán egyébként a terroristák arra szólították fel amerikai híveiket és követőiket, hogy nyugodtan gyilkolják meg a felsorolt amerikai polgárokat.