Netes oldalakon kereshetik eltűnt családtagjaikat a menekültek

-

Egy Bécsbe jutott család kislánya Magyarországon veszett el. Segít a Vöröskereszt is, de közösségi szájtokon is próbálják összehozni őket.


A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold több országban működő tagszervezeteivel együtt működteti ezt az oldalt, amelyre feltölthetik fényképeiket és üzeneteiket azok, akik szeretnék megtalálni családtagjukat, akitől vándorútjukon kényszerűségből vagy véletlenül elszakadtak.


Az alább látható, ugyanezt a misszió vállaló Facebook-oldal is azt tanácsolja, hogy az érintettek először nézzék meg a vöröskeresztes honlapot, hátha ott rátalálnak szeretteikre, és nem kell tovább keresniük. Aztán, ha nem járt sikerrel, érdemes feltöltenie adatait amoda is, meg persze a Facebook-oldalra is. Ezen a legfrissebb posztok egyike például arról szól, hogy egy Bécsbe eljutott család 3-4 nappal ezelőtt Magyarországon vesztett el egy kislányt.


Missing: SANA HOSSAINI's Family is looking for the girl who got lost in hungary 3-´4 days ago

Posted by Search and find your family for refugees on 2015. szeptember 10.

Vannak más kezdeményezések, ahol általában is segítik a menekülteket, de külön gondolnak azokra, akik nem találják egymást. Ezen az oldalon – a fent említett vöröskeresztes, illetve Facebook-oldalra mutató link mellett – Magyarországról például a Menedék Egyesület elérhetőségeit adják meg azoknak, akik segítségre szorulnak vagy családtagjukat, barátjukat keresik.