Nerm akarunk Izrael helyett rövid pályás úszó-Eb-t rendezni

-

Ezt a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közölte, nem rejtve ugyanakkor véka alá az országban kialakult helyzettel kapcsolatos aggodalmait.


Hamis feltételezés jelent meg az izraeli Channel 10 csatornán, amely szerint a MÚSZ kívánná megrendezni a 2015. december 2–6. között, az izraeli Netanyában sorra kerülő rövid pályás úszó-Európa-bajnokságot.

Valós tény, hogy mint oly sokan a világban, a Magyar Úszószövetség is aggódva követi az Izraelben zajló eseményeket. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke levelet írt az Európai Úszószövetség vezetőinek, amelyben a leghatározottabban leszögezte: bízik abban, hogy Izraelben rövidesen teljes béke honol, és az Európa-bajnokság lebonyolítása zavartalan lesz. Továbbá bízik a rendezők szakértelmében, az izraeli úszószövetség legnemesebb törekvéseiben – ugyanakkor álságos lenne bárkinek is azt állítania, hogy az esemény kapcsán nincs aggodalom Európa legjobb úszóiban.

A MÚSZ elnöke időközben beszélt Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok. Gyárfás Tamás elmondta: „A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország »el akarja lopni« a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszószövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül.”