Népszerű varázsigével hoz fényt Eddie Redmayne

Forrás: EW

-

Megjelent a Harry Potter-spinoff első filmelőzetese. A Legendás állatok és megfigyelésük trailere két, a rajongói szívnek kedves szó suttogásával kezdődik: „lumos maxima” – hangzik el a varázsige a főszereplő Eddie Redmayne szájából.


Miután Redmayne – szerepe szerint Göthe Salamander – a bűvös szavakkal és a pálcájával fényt varázsol, a trailerből túl sok minden nem derül ki, csupán annyi, hogy Salamander legendás bestiái elszabadulnak az 1920-as évek New Yorkjában, ahova a varázsló azért érkezett, hogy még több és különlegesebb teremtményt szerezzen a gyűjteményébe.


A J. K. Rowling saját könyve alapján írt filmet David Yates rendezi, és a filmben többek között feltűnik Colin Farrell, Samantha Morton és Ezra Miller is – igaz, az első előzetesben egyelőre nem nagyon tudunk meg semmit a többiekről.

A Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) úgy kapcsolódik a Harry Potter-filmekhez, hogy Harryék az azonos című tankönyvből, Salamander jegyzeteiből tanultak Roxfortban hetven évvel később.

A filmet 2016. november 18-án mutatják be.