Népszerű az új szerb autópálya-szakasz, viszik a tolvajok, ami vihető

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

A szerb kormányfő elégedett az újabb száz napjával, stabil a növekedés. Öröm az ürömben, hogy az újonnan átadott autópálya-szakaszon már 2000 méternyi védőkorlátot elloptak.


Sikeresnek értékelte a megválasztása óta eltelt száz napot Aleksandar Vucic szerb kormányfő szombaton Belgrádban. A legnagyobb eredménynek újabb autópálya-szakaszok és gyárak átadását, a költségvetési hiány csökkentését, valamint a külkereskedelmi kapcsolatok erősítését nevezte meg.

Tovább erősítik a jószomszédi kapcsolatokat a környező országokkal. Szerbia célja továbbra is az európai uniós csatlakozás, ugyanakkor folytatni kívánja a hagyományosan jó kapcsolatok fenntartását Oroszországgal és Kínával. Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan az Egyesült Államokkal és az Európai Unió országaival is jó viszonyra törekszik. Az utóbbi időszakban kiemelkedően jó a kapcsolat a nemzeti kisebbségek intézményeivel is..

Ugyanakkor a november 7-én megnyitott Ljig–Preljina-autópálya mégsem sikertörténet: 2000 méternyi védőkorlátot loptak el tíz nap alatt, és legalább 20 vízaknafedelet is meglovasítottak a fémtolvajok, noha 150 biztonsági kamerát is felszereltek. A lopások miatt már közlekedési baleset is történt.