Népszavazási balhé: végre megszólalt Kubatov

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Senkit nem kértem arra, hogy a választási irodánál jelenjen meg, és sem a népszavazási kezdeményezést benyújtó hölgyet, sem a férjét nem ismerem – mondta a Magyar Időknek Kubatov Gábor.


A Fidesz alelnöke úgy véli, hogy a botrány leginkább a baloldal érdeke, sőt az MSZP a Jobbikkal működik együtt az időközi választásokon.

Kubatov állítása szerint már korábban értesült a Nemzeti Választási Irodánál történt botrányról, ám nem beszélt senkivel, mivel az Egyesült Államokban lévő programjára koncentrált. Az út célja egyébként az amerikai–magyar kapcsolatok fejlesztése volt.

Az NVI-nél történt esettel kapcsolatban leszögezte: „Az biztos, hogy senkit nem kértem, senkit nem utasítottam arra, hogy a választási irodához menjen az ominózus napon. A népszavazási kezdeményezést benyújtó hölgyet pedig nem ismerem.”

Amikor szembesítették vele, hogy személyi titkára, Kindlovits Máté és a választási irodánál jelen lévő egyik fiatalember gimnáziumi osztálytársak voltak, Kubatov annyit mondott, hogy „amikor hazaérkeztem, megkérdeztem erről a munkatársamat. Ő azt mondta, tizenöt éve valóban együtt jártak iskolába, de hosszú ideje nem találkoztak.”

Szerinte nincs is szükség a vasárnapi zárva tartás szabályainak megváltoztatására, amit az alábbiakkal indokolt: „Soroksáron élek, ahol a mellettünk levő kisboltban sokszor beszélgetek. Azt mondják, nekik jobban megy. Tehát a magyar kisvállalkozókat pozitívan érintette a dolog.”