Nepáli szolgálók megerőszakolásával gyanúsítanak egy szaúdi diplomatát

-

Az indiai hatóságok Szaúd Arábia együttműködését kérik egy diplomata körüli nyomozásban. A vád szerint a magas beosztású tisztségviselő hetekig fogva tartotta két szolgálóját, akiket többedmagával rendszeresen megerőszakolt.


A rendőrség a hét elején házkutatást tartott a férfi házában Guargon városában, ahol két nepáli házvezetőnőt találtak. A két nő azt állította, hogy akaratuk ellenére fogva tartották és megverték őket, ráadásul enni és inni sem kaptak. Elmondásuk szerint volt, hogy egyszerre hét férfi erőszakolta meg őket, és ez heteken át rendszeresen előfordult. A diplomata a hatóságok elől a nagykövetségen keresett menedéket.


A indiai kormányszóvivő elmondta, hogy a nagykövetség együttműködését kérték az ügyben, azonban a szaúdiak tagadják és alaptalannak nevezik a vádakat, a házkutatás miatt pedig hivatalos panaszt nyújtottak be. A kiszivárgott orvosi vizsgálatok alátámasztják a két nő állításait – írja a Guardian.

Csütörtökön a diplomata elszámoltatását követelő tömeg gyűlt össze a szaúdi követség épülete előtt, és a nepáli nagykövet is sürgette a nyomozás elöli akadályok elhárítását.