Nepálba indul segíteni a baptista Rescue 24

-

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata a helyi baptisták kérésére vasárnap délben a szombaton bekövetkezett földrengés helyszínére indul – közölte a szeretetszolgálat.


Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének sikerült felvennie a kapcsolatot Jir Man Raival, a Nepáli Baptista Egyház Tanácsának főtitkárával, aki segítséget kért a magyar segélyszervezettől, majd elmondta: tudomása szerint a természeti katasztrófa során 1800-nál is több ember veszítette életét, a sűrűn lakott Katmanduban épületek omlottak össze, a sérültek száma közel ötezer.

A kommunikáció Katmanduban és másutt a megrongálódott utak és a földcsuszamlások miatt nehézkes, a telefon- és internetkapcsolat az ország több részével is megszakadt.
Az egyházi vezető hozzátette, a fővárostól távolabb elhelyezkedő gyülekezeteket nem tudta elérni, aggodalomra ad okot sok vidéki falu sorsa. Egyelőre a károk felmérése sem könnyű. Nepálban 1934-ben volt hasonló erejű földrengés, amely 8500 embert ölt meg, és romba döntötte a Katmandu-völgy városait.
Az országban mintegy 300 ezer külföldi turista tartózkodik.