Nemzeti Turisztikai Ügynökség alakul

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-


A turisztikai iparág fejlődése érdekében hatékony, modern, jól működő szervezetrendszer kialakítására van szükség. Ezért létrejön a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, a turizmussal kapcsolatos erőforrások koncentrálására. Ezt az MTI szerint Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár jelentette be egy konferencián,

Tuzson szerint a turisztikai szektor várhatóan idén is 5-6 százalékkal bővül majd, ehhez az erőforrások hatékonyabb felhasználására van szükség. A centralizálás segíthet egy egységes országimázs kialakításában, továbbá abban, hogy a turizmus GDP-hez való hozzájárulása elérje 12-15 százalékot.

A Nemzeti Turisztikai Ügynökség létrehozásával egy helyre kerülhet a turisztikai szervezés, -képzés, és az ország marketingje is. Szerinte a főváros és a turisztikai iparág jelentőségét mutatja, hogy 2015-ben a Budapesten töltött vendégéjszakák száma meghaladta a 8,7 milliót, 7 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Azt mondta: a következő években további beruházások várhatóak, így például megújul a Duna part, a Budai Vár, a Dagály Uszodaközpont és a Puskás Ferenc Stadion is. A 2017-es vizes világbajnokság megszervezése hatalmas lehetőség az országnak, amely előszobája lehet az olimpia szervezésének, mondta.