Nemzetiszínű kosztümökkel robbant be Hillary Clinton az Instagramra

Fotó: Getty Images / Win McNamee

-

Cikizték a ruhái miatt, de ő magát is kigúnyolja. A demokrata humort a republikánusok nem akarják érteni.


Hillary Clinton önironikus gesztussal nyitott a képmegosztó közösségi oldalon. A demokrata párti elnökjelöltségért harcba szálló Clinton első instagramos fotóján sokat cikizett nadrágkosztümjeiből látható egy válogatás – írja a Mic. Képaláírásként pedig önéletrajzi kötetének címét - Hard Choices, azaz Nehéz döntések – használta fel.


Clinton nadrágkosztümjeiről túlzás nélkül el lehet mondani, hogy az érdeklődés fókuszában állnak. Már nem csak az téma, hogy miért ez az elnökjelölt kedvenc ruhája, hanem az is, hogy szexizmus-e egy női politikus tettei helyett a ruházatával foglalkozni. Hillary Clinton meglehetősen jól viseli az ügyet, még a twitteres rövid bemutatkozásába is beírta – sok egyéb mellé – hogy nadrágkosztüm-rajongó.


Hard choices.

A photo posted by Hillary Clinton (@hillaryclinton) on


Az instagramos fotóra a republikánusok egyik reménybeli elnökjelöltjének, Carly Fiorinának a kampánystábja is válaszolt. Úgy véli, rendkívül sokat elmond Clintonról, hogy azt tartja nehéz döntésnek, melyik nadrágkosztümöt vegye fel. Ezzel szemben Fiorina (aki az Instán nincs jelen) az Iszlám Állam legyőzésén és a kormány működőképessé tételén gondolkodik – állítják. A véresen komoly kampánynyilatkozatból az tűnik ki, Clinton bejegyzésének humora mellett elsiklottak.Gyanús, hogy Obama első instás fotóját nem Obama készítette

President Obama speaks via videoconference to Iowa caucus-goers. #Obama2012

A photo posted by Barack Obama (@barackobama) on


Ha esetleg kíváncsi, ez volt Orbán Viktor első instás fotója

Pekingi munkaebéd. #mik #ikozosseg #szifoncom #igershungary #fotoklub #insta_bp #hungary

A photo posted by Orbán Viktor (@orbanviktor) on