Nemzeti macskanapra ébredt Amerika

Fotó: MTI/MTVA / IGOR KOVALENKO

-

Mert bizony ilyen is van, immár tizedszer. Az idei a mottóját a Twist Olivér szerzőjétől, Charles Dickenstől kölcsönözte: „Mi lehetne nagyobb ajándék egy macska szereteténél?”


Nem elég a napi több száz macskavideó, az Egyesült Államokban tíz éve van már nemzeti macskanap is. Ennek keretében sokan például menhelyeken önkénteskednek, vannak, akik ilyenkor adnak ajándékot ezeknek a menhelyeknek (például pokrócot, játékokat vagy macskaeledelt), de a szervezők szerint ez jó pillanat arra is, hogy befogadjunk egy nyávogó gazdátlan négylábút.Bostonban lesz egy úgynevezett Internet Cat Video Festival, azaz Internetes Macskavideó-fesztivál is, melynek keretében bárki élőben élvezheti a mintegy 100 macskatémájú videót, amelyet rangos zsűri értékel majd. Az élvezet nem ingyenes, elővételben 8 dollárért lehetett rá jegyet venni, míg aki ma csatlakozna, annak 12 dollárt kell kifizetnie.

Az alábbi animációs film is a macskanapot ünnepli, főszereplője Borzalmas Henrik.Amerika után legközelebb Svédországban, Stockholmban tartanak kizárólag macskás videóknak szentelt, macskabulival egybekötött fesztivált, november 20-án.