Nemzeti Konzultációs Központban gondolkodik Rogán Antal

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A központ a Miniszterelnöki Kabinetirodán belül működne.


Rogán Antal szerint a kormány mellett szükség van egy nemzeti konzultációs központra, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda keretein belül fog működni.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke az állami hírcsatornának adott interjújában azt mondta, hogy az elmúlt öt évben a legfontosabb ügyekben akkor tudtak jó döntést hozni, ha előtte megkérdezték az embereket.

Saját kinevezésével kapcsolatban elmondta: az Országgyűlés most tárgyalja a Miniszterelnöki Kabinetirodáról szóló törvényt, amelyet feltehetően október 12-én fogad majd el, és ezt követően Orbán Viktor tehet javaslatot az irodát vezető miniszter személyére.

Arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, azt válaszolta, hogy mindig jól tudtak együtt dolgozni és erre számít a továbbiakban is. Rogán Antal konkrét példákat hozva a közös munka állomásaira megjegyezte, "félszavakból is megértették egymást a munkatársaink is és nem csak mi". Hozzátette, biztos benne, ez most is így lesz, hiszen mindenkinek, de leginkább az országnak az az érdeke, hogy a kormány jól tudja végezni a munkáját.

A bevándorlással kapcsolatban kijelentette, hogy meglátása szerint az uniós polgárok nagy része nem azon a véleményen van, mint a brüsszeli bizottság, és ki merik mondani, hogy brüsszeli bevándorlás-politika megbukott, helyette valami újra, szigorúbb szabályokra, illetve elsősorban a határok megvédésére van szükség. Megjegyezte: nem véletlen, hogy a miniszterelnök "szövetségeseket" keres a schengeni határ megvédésében, például ezért járt Ausztriában is. "Én ezért örülök annak, hogy a horvát határ esetében a védelmet már nemzetközi összefogással tudjuk megszervezni, hiszen Szlovákia, Csehország és Lengyelország is felajánlott támogatást a horvát határ megvédéséhez, amit a magyar kormány örömmel fogad" - mondta Rogán Antal.