Németországban is letartóztattak több embert a terrortámadás miatt

-

A hírek először három emberről szóltak, később a hatóságok azt mondták, öt embert vettek őrizetbe.


Az ország nyugati részén, Alsdorfban vett őrizetbe három embert a német rendőrség különleges bevetési egysége a párizsi terrortámadással összefüggésben. A város a belga határon fekszik, két órára Brüsszeltől – írja a Guardian a DPA hírügynökségre hivatkozva.


Az Aachener Zeitung című lap szerint a két nőt és a férfit az országos munkaügyi ügynökség (BA) alsdorfi munkaközvetítő irodája (Jobcenter) előtt fogták el. Éppen elindultak a Jobcentertől, amikor autójukat több rendőrautó feltartóztatta, és a kommandósok őrizetbe vették őket - írta az Aachener Zeitung az online kiadásában.

A lap szerint több környező településen is rendőri készültség tapasztalható.

A rendőrség egy szóvivője az n-tv hírtelevíziónak azt mondta, hogy az őrizetbe vettek külföldi állampolgárok.

A Spiegel Online hírportál szerint a rendőrség azért csapott le rájuk, mert egy bolti eladó bejelentést tett, hogy felismerte a csoportban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot. A szökésben lévő férfi minden bizonnyal nincs a háromfős csoportban, de a rendőrök a lehető legnagyobb körültekintéssel ellenőrzik őket, mert nem akarják, hogy Abdesalam másodszor is kicsússzon a hatóságok keze közül - írta a Spiegel Online.