Németh Szilárd szerint Brüsszelből pénzelik Gyurcsányék kampányát

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

A Fidesz frakcióvezetője szerint a a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének logója buktatta le a pártot. A DK szerint a képviselői költségkeretből fizették a kampányt.


„Most már elég világos mindenki számára, hogy Brüsszelből pénzelik Gyurcsányék és a Demokratikus Koalíció népszavazás-ellenes és bevándorláspárti politikáját” – mondta Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A DK új plakátjain a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) logója látható, és ezzel árulják el magukat, hogy „a brüsszeli pénzek ismét találkoztak Gyurcsány elvtárssal és pártjával” – mondta Németh.

Németh szerint az S&D frakcióvezetője, Gianni Pittella volt az, aki elsőként „nekiugrott” a magyar kormánynak, és a legnagyobb problémája annak a határzárnak a kiépítése volt, amellyel sikerült megállítani a múlt évi „migránsrohamot”. Szerinte Brüsszelben „rettegnek” attól, hogy Magyarországon a népszavazás sikeres lesz, az ugyanis más országokat is arra sarkallhat, hogy akár népszavazáson megváltoztassák a bevándorlással kapcsolatos hivatalos álláspontjukat.


A kérdésre, tud-e arról, hogy a Fidesz megbízásából magánnyomozókkal figyeltetnének ellenzéki politikusokat, Németh azt mondta: nem tud erről, a Fidesznek nincs is ilyen szándéka, „ez egy hatalmas nagy ostobaság”. Nem fizetnek se fotósokat, se videósokat, hogy bárkit figyeljenek – mondta Németh. „Ha úgy érzik, hogy ez egy bűncselekmény, (...) feljelentést kell tenniük. De ez most egészen másról szól, figyelemelterelésnek gondolom, hazudoznak az urak.”


Meleg étel

Nagy bajban lehet a Fidesz, ha Németh Szilárdot küldte újabb támadásba a Demokratikus Koalíció ellen – írta közleményében Gréczy Zsolt. A DK szóvivője szerint a párt európai parlamenti képviselői költségkeretének egy részéből költöttek a plakátokra. Ilyen költségkerete a Fidesz és minden más párt EP-képviselőinek is van – írta Gréczy.

Különösen szánalmas és felháborító, hogy a Fidesz egyáltalán meg mer szólalni, miután eddig 11 milliárdot költöttek a magyar adófizetők pénzén egy gyűlöletkeltő, értelmetlen és felesleges álnépszavazásra – írta a szóvivő. Gréczy számításai szerint ebből a pénzből éveken keresztül minden éhező magyar gyerek mindennap meleg ételt kaphatott volna az asztalára.