Németh Szilárd: Soros fizette Szél Bernadettet is

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A nemzetbiztonsági bizottsági alelnöke szerint az LMP-s politikus nem lehet ott, amikor az ún. Soros-tervről tárgyalnak.


A Fidesz szerint Szél Bernadett az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely az ún. Soros-tervvel foglalkozna.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke indoklásul azt mondta: LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a Soros-tervet támogatták, "folyamatos fúrásban voltak". Aki pedig a "Soros-tervet" támogatja, aki a "Soros-birodalom" érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a "Soros-terv" megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen – mondta.

Németh azt mondta, Szél olyan, migránsokkal foglalkozó szervezetnél dolgozott, amelyet Soros fizet, "tehát Soros fizette Szél Bernadettet is". Ráadásul az LMP társelnöke ezt még "le is tagadja", parlamenti önéletrajzában ugyanis nem szerepel ez a munka – mondta. Németh azt is mondta, hogy Szél néhány hónapja Brüsszelben találkozott a Soros szervezetét méltató Vera Jourová uniós biztossal.

Arra a kérdésre, hogy milyen alapon lehet kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szélt, a testület tagját, a Fidesz alelnöke azt mondta: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen az ún. Soros-terv téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert "egészen mást képvisel, mint a magyar érdek".


Elvi kérdések

Az 1300 menekült befogadásáról a kormánypárti képviselő azt mondta: oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Némethet a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásról is kérdezték. Szerinte a plébános nem kampánybeszédet tartott a templomban, hanem olyan elvi kérdésekről szólt, hogyan érzi magát jelenleg az egyház, a papság. Szerinte létező műfajról van szó, hiszen a katolikusoknál és a reformátusoknál is lehet a szertartás végén szót kérni, és senkit nem köteleznek a közösségből, hogy maradjon ott, "tehát ez nem az imaóra, hanem aki akar, az ott marad".

Arról, hogy Pilisen állítólag vizitdíjat kell fizetni az önkormányzati rendelőintézetben, Németh azt mondta: ha ez igaz, akkor kéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy vizsgálja ki az ügyet, mivel a 2008-as népszavazáson az emberek elutasították a vizitdíjat.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal Elios-ügyben készült jelentéséről azt mondta: az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják.


Ott lesz

Szél a Facebookon reagált Németh mondataira. Azt írta, hogy az alenök nem tilthatja ki az ülésről. "Ha mégis megteszik, minden létező jogi eszközt igénybe fogunk venni" – írta az LMP társelnöke, kormányfő-jelöltje.

"Nem fogom hagyni magam: ott leszek az üléseken és tovább fogok azért dolgozni, hogy minden egyes alkalommal bebizonyítsam: hazudnak" – írta Szél.