Németh Szilárd: Elherdálták a tüntető szülők az ebédpénzt

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

A Fidesz alelnöke egy héttel a „Nem leszek suliban” névre keresztelt demonstráció után napirend előtti felszólalásban beszélt arról, hogy milyen anyagi kárt okoztak az államnak azok a szülők, akik a gyereküket nem vitték el előző hétfőn az iskolába.


Németh Szilárdnak a hétfői hiányzós akcióval több problémája is volt – írja az Index. Németh kiemelte, hogy nincs helye a pártpolitikának az iskolában, és a „felnőttek konfliktusait” szerint nem kéne „a gyerekek mögé bújva, rájuk hivatkozva kezelni”. A Fidesz alelnöke aztán egy új szempontot is felhozott: bár arról nincsenek pontos adatok, hogy múlt héten hétfőn a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozva hány szülő nem küldte a gyerekét iskolába, Németh – mint Csepel egykori polgármestere – annyit azonban megtudott, hogy Csepelen több százezres közpénz elherdálásával járt a „Nem leszek suliban nap”.


Mint fogalmazott: a tiltakozók arra nem gondoltak, hogy a hiányzásuk alatt le kellett volna mondani az iskolai ebédet, így az ingyenebédek le nem mondásával Csepelen összesen 598 210 forint úszott el.

Németh Szilárd felszólalására az ellenzék nem reagálhatott, a kormány részéről Soltész Miklós szociális államtitkár kért szót. Ő a tanári szakszervezetek képviselőinek üzent, akik nem hajlandóak részt venni a Köznevelési Kerekasztal ülésén. Szerinte nem felelős hozzáállás, hogy nem tárgyalnak, a múlt heti, parlamentben rendezett oktatási vitanapon viszont beültek a szocialisták páholyába.