Németh Krisztián klasszis góljával Kansasba került a kupa

Fotó: Getty Images / Jamie Squire

-

A Sporting Kansas City a rendes játékidőben elért 1-1-es döntetlen után 11-esekkel szerezte meg a Lamar Hunt US Open Cupot. A magyar válogatott csatára lőtte az egyenlítő gólt.


2000 és 2013 után fennállása során harmadik alkalommal nyerte meg az amerikai kupasorozatot a Sporting Kansas City. A Németh Krisztiánnal a soraiban felálló kansasiekre a Philadelphia Union várt, méghozzá a saját pályáján, a PPL Parkban. A közel 15 ezer néző először a 23. percben tapsolhatott, amikor Sebastien Le Toux egy jó ütemű kiugratás után megszerezte a vezetést a Unionnak.A kupában eddig remekelő Kansas azonban nem adta föl, és a 65. percben megszerezte az egyenlítő gólt: egy legurítást Németh kapásból, 15 méterről balról gyönyörűen belsőzött a bal alsó sarokba.


Németh remek mozdulata


Több gól nem esett, jöhettek a 11-esek, ahol Némethre a harmadik párban került sor, azt követően, hogy a hazaiaktól Edu hibázott. A magyar csatár sajnos követte a rossz példát, és ő is kihagyta a maga 11-esét. Ezt követően a hetedik párig (azaz 6-6-ig) fej-fej mellett haladtak a felek, hogy a nyolcadik rúgók közül a philadelphiai Andrew Wenger hibázzon, míg a kansasi Jordi Quintiliá a kapuba találjon.

A kupasorozat legeredményesebb góllövője holtversenyben Dom Dwyer és Németh Krisztián lett 5-5 találattal.