Németh Krisztián: Jóval többet keresek majd

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az Amerikából Katarba igazolt válogatott focista reagált a szurkolók támadásaira. Beszélt Storck kapitánnyal a döntés előtt, fontos számára az Eb.


A magyar válogatott és az al-Garafa focistája, Németh Krisztián elárulta, hogy sokkal több pénzt keres Katarban, mint előző klubjánál, a Sporting Kansas Citynél.

A 27 éves támadó tavaly igazolt az Egyesült Államokba; a szezon végén klubcsapatánál őt választották az év újoncának, a ligában pedig az övé lett az idény legszebb gólja. Jó formájának köszönhetően visszakerült a magyar válogatottba, amellyel kiharcolta a részvételt az idei, franciaországi Európa-bajnokságon.

A Kansas a még egy évig élő szerződés ellenére pénteken bejelentette, hogy Németh távozik, és a katari élvonalban szereplő al-Garafa színeiben folytatja pályafutását. Új klubja vasárnap este közölte, hogy átesett az orvosi vizsgálaton, és aláírta megállapodását. Mivel a hétvégén Németh számos kritikát kapott az interneten, hétfőn a Facebookon közölte: „Tisztában vagyok azzal, hogy a klubváltással meglepetést, sokaknak csalódást, esetleg fájdalmat okoztam. A döntéseim okaként és háttereként legtöbben egyértelműen a pénzt nevezik meg. Valóban sok pénzt fizettek értem, és jóval többet keresek majd, mint korábban, de a történtek háttere ennél sokkal bonyolultabb.”

Mint kifejtette: a tavalyi év végére egyértelművé vált, hogy Kansasben nem úgy gondolkoztak a szezonjáról, a teljesítményéről, a jövőjéről, beleértve a lehetséges Európa-bajnoki szereplését, ahogy azt remélte. Elárulta, tavaly ingyen érkezett, most viszont „nagyon magas összegért” távozott, bár a katari keresete harmadáért szívesen maradt volna az amerikai klubnál, de erre nem volt lehetősége.

„Végső döntésem előtt többször is egyeztettem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki megértette a helyzetemet, és támogatásáról biztosított. Ez számomra a közelgő Európa-bajnokság miatt rendkívül fontos volt, hiszen mindenképpen szeretnék ott lenni” – írta Németh Krisztián.

A támadójátékos vételárát és másfél éves szerződésében szereplő fizetését hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, Amerikában viszont kötelező évente megjelentetni a bérlistát, ezért tudni lehet, hogy ott 2015-ben 250 ezer dollárt (71.6 millió forint) keresett.

A Sporting Kansas City az ő távozása után sem maradt magyar légiós nélkül, mivel a közelmúltban visszatért a csapathoz Sallói Dániel.

A hétszeres bajnok al-Garafa jelenleg a katari élvonal nyolcadik helyén áll.