Németh Krisztián a munkáról beszél az Év gólja címe után

Fotó: Mlssoccer.com

-

A Kansas magyar csatára lőtte az Év gólját az Egyesült Államokban, többek közt az egykori Juventus-játékos Sebastian Giovincót megelőzve. A díj birtokosaként a munkáról kezdett beszélni.


A Sporting Kansas City magyar válogatott csatára, Németh Krisztián gólját választották az év legszebb találatának az amerikai focibajnokságban.

„Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Nagyon megtisztelő ez a díj, de már alig várom, hogy újra dolgozni kezdjünk, és trófeákat nyerjünk a csapattal” - mondta Németh a díjak átadása után. A kérdéses gólt október harmadikán lőtte a Portland Timbersnek, a 83. percben. Ez volt a meccs egyetlen gólja. Az ötkörös szavazás végén már csak egyetlen ellenfele maradt, a szintén szólóból betaláló volt Juventus-focista, Sebastian Giovinco.Korábban még egyetlen Sporting Kansas-játékos sem nyert Év gólja címet, de Németh nem csak a minőségre, a mennyiségre is büszke lehet: 16 gólt lőtt és hét gólpasszt adott, 1996 óta egy kansasi újonc sem tudott ennyit. A válogatottban közben nyolc meccsen két gólt lőtt.

A korábbi Év gólja-díj győztesei közt elsősorban az amerikai játékosok az ismertebbek, mint Landon Donovan, Brian McBride vagy Eric Wynalda.