Németh: "A mezőny nagy része még erősebb nálam"

Fotó: MTI/Kovács Tamás

-

A 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett a vigaszágon is vereséget szenvedett, így búcsúzott a női birkózóversenyek utolsó napján.


Az U23-as Európa-bajnok magyar sportolót a nyolcaddöntőben a kazah Guzel Manyurova győzte le technikai tussal. Mivel a kazah bejutott a fináléba, Németh a vigaszágra került, ahol a kameruni Annabelle Laure Ali várt rá a bronzmérkőzésért.


Az összecsapás hasonlóan kezdődött, mint Németh nyolcaddöntője, ugyanis kevesebb mint egy perccel a kezdés után a magyar sportoló szépen támadott, ellenfele mögé került, és ugyan lent nem tudott már akciót csinálni riválisán, de így is 20-ás előnyről folytathatta a meccset. Ali ezt követően kissé aktívabb lett, és egy jó lábra támadás után egyenlített.


Sokáig passzív játék folyt


A szünetig nem történt érdemleges dolog a szőnyegen, és azt követően is nagyon óvatosnak tűnt mindkét birkózó. A mérkőzésvezető többször kért tőlük nagyobb aktivitást, látva, hogy az összekapaszkodásig sem mindig jutottak el a felek. Ezt követően Ali lett kicsit határozottabb, és egy sima kivitellel 3–2-es előnyhöz jutott, majd egy földre vitel után, kevesebb mint másfél perccel a vége előtt már 5–2-re vezetett.

Jól védte a lábát és a karomat sem tudtam az övé alá rakni, nem sikerült. A mezőny nagy része még erősebb mint én" összegzett Németh Zsanett, aki két vereséggel zárta élete első olimpiáját.

A nap másik magyarja, Sastin Marianna (63 kg) a selejtezőben kapott ki és szintén kiesett.