Német tudósok: Hitlernek tényleg csak egy heregolyója volt

Forrás: AFP

-

Talán még nem volt ekkora horderejű felfedezés a náci diktátorral kapcsolatban.


A második világháborúban egy brit katonadal gúnyolta úgy Adolf Hitlert, hogy „csak egy golyója van” – a szerzők valószínűleg soha nem tudták, hogy rátapintottak a lényegre. Mint a Guardian cikkéből kiderül, a náci diktátornak valóban csak egy heregolyója volt. Német kutatók most nyilvánosságra hozták annak a részletes orvosi vizsgálatnak a dokumentációját, amelyet még az 1923-as „sörpuccs” után végeztek el Hitleren.


A nácik számára balul sikerült akciót követően Hitlert letartóztatták, majd a börtönben alapos orvosi vizsgálaton esett át. A jegyzőkönyvek szerint ennek során derült ki, hogy a náci vezér jobb heréje nem szállt le. Ettől függetlenül a vizsgálat azt állapította meg, hogy Hitler „erőteljes testfelépítésű, egészséges ember” volt.

A most nyilvánosságra hozott jelentés két korábbi mítoszt is megcáfol: korábban elterjedt pletyka volt, hogy Hitlernek azért van csak fél heréje, mert az egyiket egy gránátrobbanásban elveszítette az első világháborúban a somme-i csatában. A másik szerint ugyanakkor Hitler ép nemi szervekkel rendelkezett, legalábbis gyermekorvosa 1943-ban erről számolt be amerikai jelentések szerint.