Nemet mondott Toroczkai László Vona Gábornak

Forrás: MTI/EPA/Tomasz Gzell

-

A Jobbik elnöke többször is megkereste az ásotthalmi polgármestert, hogy induljon a tavaszi tisztújításon.


Nemet mondott Toroczkai László Vona Gábornak, a Jobbik elnökének arra a kérésére, hogy induljon az alelnöki posztért a tavaszi tisztújításon. Ásotthalom függetlenként nyert, de Jobbik-közeli polgármestere Facebook-oldalán jelentette be, hogy a pártelnök pénteki felkérése derült égből villámcsapásként érte.


Bár a politikai pályán mozgó 10 emberből 9 biztosan azonnal igent mondott volna az ország második legerősebb pártja első emberének a felkérésére, én kapásból nemet mondtam. (...) Ásotthalom olyan, mint egy kicsi ország, és itt az emberek által – szimpatizáljanak bármilyen párttal – támogatva, értük dolgozva alkothatok, teremthetek. Eszem ágában sincs ezt egy parlamenti ellenzéki gombnyomogatásra cserélni, és nem hiányzik az életembe a mocskos pártpolitika sem.

Közlése szerint azóta Vona Gábor már kétszer is kereste, hátha meggondolja magát, és az egyetlen ok, ami miatt egyáltalán gondolkodóba esett, az volt, ahogy a most félreállítani kívánt alelnökök sérelmeik miatt az ellenséges sajtóhoz futottak. Toroczkai szerint a belháborúnak semmi értelme, ezért arra kéri a három alelnököt, hogy „bármennyire fáj is, ha szükséges, akkor a nemzet ügye iránti alázattal vonja magát egy sorral hátrébb”.