Nemet mondott az esztergomi trafikos, azonnal elmentek a rablók

Forrás: police.hu

-

Pedig még fegyver vagy annak látszó tárgy is volt nálunk, de egy határozott nem elég volt ellenük. Videón a rablási kísérlet.


- Ez egy rablás! Ide a pénzt!
- Nem adom.
- Akkor viszlát.


Nagyjából ez a párbeszéd játszódhatott le november 17-én este kilenc után három perccel, amikor három kapucnis símaszkkal és kapucnival a fején besétált egy esztergomi dohányboltba. Egyikük kezében pedig fegyver, vagy annak utánzata volt.

Az eladó nem adott pénzt a tetteseknek, akik így üres kézzel hagyták el a dohányboltot, amelynek biztonsági kamerája rögzítette az elkövetőket, keresi őket a rendőrség.

A kezében fegyvert tartó férfi fiatalos, 175-180 centiméter magas, átlagos testalkatú. Lezser fazonú sötétszürke színű kabátot és sötét színű nadrágot, cipőt és kesztyűt viselt. Társa hasonló magasságú, szintén átlagos testalkatú férfi, aki ugyancsak sötét színű kabátot és nadrágot, valamint sötét színű sportcipőt viselt. A harmadik férfi a másik kettőnél néhány centiméterrel alacsonyabb, normál testalkatú. Ő világos színű melegítőfelsőt, sötét színű, oldalán csíkos melegítőnadrágot, világos színű sportcipőt és kesztyűt viselt.

A három tettes mellett a rendőrök egy negyedik férfit is keresnek, akit tanúként szeretnének meghallgatni a nyomozók. Ez a férfi a bűncselekményt megelőzően vízipipák felől érdeklődött a dohányboltban. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 20-25 év körüli 175 centiméternél alacsonyabb, átlagos testalkatú, zselézett, sötétbarna hajú férfi jelentkezését a 112-es segélyhívószámon, illetve a 34/517-777-es telefonszámon várja.