Német és brazil "légiós" is bekerült az orosz Eb-keretbe

Fotó: Getty Images / Epsilon

-

Roman Neustadter, a Schalke 04 védője és Guilherme, a Lokomotiv Moszkva brazil születésű kapusa is bekerült a június 10-én kezdődő franciaországi foci-Eb-re készülő orosz labdarúgó-válogatott 23 fős keretébe.


A barátságos mérkőzéseken kétszer a német válogatottban is szerepelt Neustadter a mostani Ukrajna területén, a Szovjetunióban született, s kisgyermekként költözött Németországba.


Az egyelőre nem tisztázott, hogy Neustadternek van-e már orosz útlevele, a kapus Guilherme viszont ebben az évben megkapta a dokumentumot, s márciusban, a Litvánia elleni barátságos találkozón már szerepelt az orosz együttesben.

A 2018-as világbajnokságnak otthont adó Oroszország válogatottja a B csoportban szerepel majd az Eb-n Anglia, Wales és Szlovákia mellett.

Az orosz labdarúgó-válogatott 23 fős kerete:
kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Guilherme (Lokomotiv Moszkva), Jurij Logyigin (Zenit)
védők: Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Vaszilij Berezutckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Dmitrij Kombarov (Szpartak Moszkva), Roman Neustadter (Schalke 04), Georgij Scsennyikov (CSZKA Moszkva), Roman Siskin (Lokomotiv Moszkva), Igor Szmolnyikov (Zenit)
középpályások: Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva), Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva), Gyenyisz Glusakov (Szpartak Moszkva), Alekszander Golovin (CSZKA Moszkva), Oleg Ivanov (Terek Groznij), Pavel Mamaev (FC Krasznodar), Alekszander Szamedov (Lokomotiv Moszkva), Oleg Satov (Zenit), Roman Sirokov (CSZKA Moszkva)
támadók: Artyom Dzjuba (Zenit), Alekszander Kokorin (Zenit), Fjodor Szmolov (FC Krasznodar)