Nem csak Tvrtko megy, a cégcsoport vezető jogászának is felmondtak

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A TV2 vezető jogászának is távoznia kell a csatornától.


Február 26-án nemcsak a Mokka műsorvezetőjét, Vujity Tvrtkót rúgták ki a TV2-től, hanem az Index értesülése szerint a jogi osztályt is. Andy Vajna állítólag már a jövő héten egy teljesen új jogászcsapatot hoz a csatornához.


A lap szerint felmondtak a cégcsoport vezető jogászának, Péntek Zoltánnak és Horváth Antal jogásznak is, és a TV2 jogi osztályának harmadik munkatársa is távozott a tévétől. A TV2 hivatalos közleménye szerint Péntek Zoltán közös megegyezéssel távozik. A szakember 1997-től, a TV2 indulása óta dolgozik a TV2 Csoport jogi képviselőjeként, ahol ügyvédjelöltként kezdett, majd 2005-től látta el az általános vezető jogi képviselői feladatokat. A közleményben azt írják, hogy a TV2 vezető jogi képviselője az új tulajdonos és az új menedzsment munkáját segítette mostanáig annak érdekében, hogy az átadás-átvétel zökkenőmentesen megvalósuljon.


Jelentős személycserék a csatornánál

Miután januárban a cégbíróság is kimondta, hogy Andy Vajnáé a TV2 tulajdonjoga, a filmipari kormánybiztos Dirk Gerkenst nevezte ki a tévé élére vezérigazgatónak, és elkezdte átalakítani a csatorna összetételét, menedzsmentjét. Vujity Tvrtko és a jogászok kirúgása csak az utolsó fejlemény a felmondások sorában.


Január 11-én távozott a tévétől Shadia Nugud, a Tv2 Csoport tartalom- és kreatív igazgatója, helyére Ökrös Gergely került. Ökrös egy személyben felel majd a TV2 programstruktúrájáért és a cégcsoport saját gyártású műsoraiért. Mellé Fischer Gábort nevezték ki a kábelcsatornák programigazgatójának.

Azurák Csabát is leváltották hírigazgatói posztjáról, helyére a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien került.

A TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója Halkó Gabriella lett, ennek a váltásnak az eredményeképpen a kereskedelmi tevékenységeket szervező osztályok éléről is elküldték az addigi vezetőket.