Nemcsak szexi, de okos is: Armani felfedezettje a volt egyetemi tanár

-

Pietro Boselli lett a „világ legszexibb matektanára”, köszönhetően a róla áradozó Twitter-posztoknak és a 46 ezer követőjének Instagramon. Az olasz Boselli 2014 nyaráig egy londoni egyetemen tanított először csak tanársegédként, majd a Phd megszerzése után egyetemi tanárként. A hallgatóknak pedig hamar feltűnt, hogy Boselli megjelenése egészen eltér az oktatók többségének külsejétől. Rákerestek neten, hogy valójában ki is ő.


Kiderült, hogy a most 26 éves Bosellit Giorgio Armani fedezte fel, amikor a kisfiú még hatéves volt. Onnantól kezdve Boselli rendszeresen modellkedett, és bár megszerezte gépészetből a doktori fokozatot is, kari ösztöndíjat is kapott, az egyetemi állása mellett sem utasította vissza az ügynökségek megkereséseit. 2014-ben még az Európai Fitneszmodell-bajnokságot is megnyerte. Bár tavaly nyáron végül otthagyta egyetemi állását, a diákok azóta is rajonganak érte; mondjuk van, aki azért ad hálát, hogy sosem járt Boselli óráira, mert akkor biztosan nem tudott volna koncentrálni – írja a Daily Mail.


Boselli korábban azt nyilatkozta egy interjúban, hogy nagyon szeret matematikát oktatni, és gyúrni is. Példaképeinek Arnold Schwarzeneggert, Oscar Wildot és a Rolling Stonest tartja.