Nemcsak innen nem megy vonat Nyugatra, onnan sem jön ide

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

A határig el lehet jutni, ott átszállni a győri vonatra, majd ismét, a budapestire. Így egy órával tovább tart az út.


A Bécsből Magyarország fele tartó vonatok csak az osztrák-magyar határig közlekednek, mivel a magyar vasúttársaság nem fogadja a szerelvényeket – tájékoztatott Michael Braun, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője. Emiatt az ÖBB azt tanácsolja a Magyarország irányába tartóknak, hogy ne kezdjék meg az utazást, a jegyek vételárát a jegyirodákban megtérítik.

Azoknak, akik már nem tudják elnapolni útjukat, a társaság azt javasolja, hogy Bécsből Hegyeshalomig Railjet vonattal menjenek, ott szálljanak át a magyar Intercity járatra Győr fele, és utazzanak tovább Budapestig. A vasúttársaság szerint ez az út nagyjából egy órával lesz hosszabb a megszokott menetidőnél. A Budapestről Bécsbe történő utazás egyelőre bizonytalan, a helyzet változása a magyar rendőrség és a vasúttársaság döntésétől függ - közölte az ÖBB.

Meg még arról is beszámolt, hogy csütörtökön két korai menetrend szerinti vonat érkezett Budapestről Bécsbe. A bécsi Westbahnhof pályaudvaron nyugodt a helyzet, csak kevés utas tartózkodik ott jelenleg.