Nemanja Vidić visszavonul

Fotó: Getty Images / István Hajdu

-

A Manchester United és az Inter egykori klasszis hátvédje 34 évesen jelentette be, hogy befejezi a karrierjét.


Vidić a Crvena Zvezdában kezdte a pályafutását, majd a Szpartak Moszkva érintésével szerződött 2006-ban a Manchester Unitedhoz, ahol nyolc évet húzott le. Pályafutása legnagyobb sikerei is az angol klubhoz fűződtek: egyszer Bajnokok Ligáját, ötször pedig bajnokságot nyert a Vörös Ördögökkel.


A szerb játékost fénykorában a világ egyik legjobb középhátvédjeként tartották számon, és nagyszerű kettőst alkottak Rio Ferdinanddel. Harmincéves korában azonban egy súlyos térdsérülést követően hónapokat kellett kihagynia, és utána már nem nagyon tudta visszanyerni egykori formáját, és ebben további sérülések is hátráltatták.

Vidić 2014-ben az Internazionaléhoz szerződött, ahol azonban rövid idő után kiszorult a kezdőcsapatból, és idén januárban közös megegyezéssel szerződést bontott a milánói klubbal. A játékost hírbe hozták az MLS-szel, de az amerikai bajnokság helyett inkább a visszavonulást választotta, a döntést pedig a sérüléseivel indokolta.

Nemanja Vidić 56-szor szerepelt a szerb válogatottban is, és részt vett a 2010-es vébén, 2011 októberében azonban visszavonult a nemzeti csapattól.