Nemanja Nikolic ejtette ki a Videotont

-

A korábbi Videoton-csatár, Nemanja Nikolic névrokona ejtette ki a fehérvári csapatot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A BATE Boriszov megérdemelten nyert, a Vidi az Európa Liga playoff körében még érdekelt lesz.


Bajnokok Ligája, 3. selejtezőforduló, visszavágó:
BATE Boriszov-Videoton 1-0 (0-0)
Boriszov, Boriszov Aréna, 13 ezer néző, v: Kenn Hansen (dán)
gól: Nemanja Nikolic (82.)
kiállítva: Luijckx (59., Videoton)
BATE: Csernyik – Zavnercsik, Dubra, Milunovics, Mladenovics – Alekszijevics (Jablonszkij, 65.), Nikolics – Gordejcsuk, Karnickij (Baga, 75.), M. Volodko – Rogyionov (Szignevics, 88.)
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Lang, P. Vinícius, Maréval (Fejes, 50.) – Luijckx, Trebotic – Gyurcsó (Pátkai, 61.), Kovács I. (Soumah, 74.), Oliveira – Ivanovszki
Továbbjutott a BATE, 2-1-es összesítéssel


Egyértelmű feladat várt a Videotonra a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében: gólt kellett lőnie a BATE Boriszov otthonában, mert egy 0-0 kiesést jelentett a fehérvári 1-1 után.

A magyar bajnok nem számíthatott a sérült középső védőre, Juhász Rolandra, ráadásul a Boriszov Arénában telt ház, 13 ezer néző szorított a hazaiakért.

Egyik csapat sem akart kapkodni, az első félidőben a BATE játszott fölényben, de nem szorította be a Videotont, elsősorban átlövésekkel próbálkozott. Érződött, hogy a fehéroroszok is tartanak egy kapott góltól, ezért játszottak kicsit óvatosan.


Danilovic kapus tartotta a lelket a csapatban, ameddig csak lehetett


A Videotonnak viszont egyre kevésbé volt oka óvatosságra, ahogy haladt az idő, elvégre eleve kiesésre állt. Támadólag is lépett fel a második félidőben, csakhogy egy óra játék után Kees Luijckx, aki az első meccsen öngólt lőtt, megkapta a második sárgáját, miután másodszor szabálytalankodott hátulról.

Bernard Casoni edző cserékkel próbálta frissíteni a Videotont, hiába, Zavnercsik a 65. percben már kapufáig is eljutott. Pár percre rá Danilovic védett bravúrral, lábbal egy közvetlen közelről kapura perdített labdát.

A hajrában aztán végképp eldőlt a párharc: a BATE Nemanja Nikolic góljával megszerezte a vezetést. A montenegrói középpályás csak névrokona a magyar válogatott Nemanja Nikolicsnak, aki hat szezont húzott le a Videotonban.

A BATE – amely az elmúlt három évben kétszer is kiejtette a Debrecent – ezúttal sem kímélte a magyar ellenfelét, megérdemelten jutott tovább. A Videoton lehet még főtáblás az Európa Ligában, ám ehhez még egy párharcot meg kell nyernie.