Nem volt nyaralás a Barcának a meccs a Kanári-szigeteken

Fotó: ANADOLU AGENCY / Albert Llop

-

Ettől függetlenül persze nyertek, mert Luis Suárez lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt, ami a tartalékos tempó mellett is elég lett a három ponthoz.


A spanyol bajnokság 25. frdulójában a listavezető Barcelona a 18. már kiesést jelentő helyen álló Las Palmashoz látogatott. Nem sokat totojáztak a katalánok, a góllövőlistát vezető Luis Suárez már a 6. percben a kapuba talált egy gyors és pontos Iniesta-Jordi Alba-jómaga akció után. Ez volt az uruguayi 25. gólja.


Suárez 0-1


A Las Palmas azonban – ekkor még – roggyant meg, olyannyira, hogy öt perccel később Willian José kiegyenlített, méghozzá Jonathan Vieira sarokkal adott parádés passza után.


Willian José 1-1


Azért az látszott, hogy a Barca fog nyerni, a vendégek sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket, mígnem a 39. percben Suárez egy csodálatos csel után az alapvonalról középre nem adott, és elsőre ugyan Messi még eltalálta a kapust, a kipattanót azonban Neymar bevágta – ez volt a brazil 18. bajnoki gólja.


Neymar 1-2


A félidő hátralévő öt percében már csak az volt a kérdés, hogy a 33. percben sárga lapot kapó Arda Turan ki tudja-e magát állíttatni – nem tudta, viszont a második félidőt már Ivan Rakitic kezdte a török helyén.

A 60. perctől azonban már egyre nyomasztóbbá vált a Barca fölénye, és a következő húsz percben csak az volt a kérdés, hogy belövik a harmadikat. Az utolsó tíz percre viszont már annyira kiengedtek, hogy a Las Palmasnak, főleg az egykor a Barca B-ben pallérozódó Sergio Araújo révén többször is veszélyeztette a vendégek három pontját. Az utolsó lövés is a hazaiaké volt, kiegyenlíteniük azonban már nem sikerült.

La Liga, 25. forduló
Las Palmas - FC Barcelon 1-2 (1-2)
g.: Willian José (11.), ill. Suárez (6.), Neymar (39.)