Nem volt kérdés: Leonardo az NB1 legjobbja

Fotó: /

-

HÁTTÉR

A Fradi brazil középpályását választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2013/2014-es idényben az NB I legjobb mezőnyjátékosának.


A budapesti Ötkertben tartott Kick Off Party keretében rendezték a Puskás Ferenc Díjátadó Gálát, ahol kiderült, hogy Leonardo a debreceni Szakály Pétert és az MTK játékosát, Kanta Józsefet előzte meg. A győztes brazil játékos nem jelent meg a rendezvényen, a díjat helyette csapattársa, Gyömbér Gábor vette át. Az NB I legjobb kapusa a Pápán védő Szűcs Lajos lett, aki öt éve egyetlen bajnoki mérkőzésről sem hiányzott. Az élvonal legjobb 21 éven aluli játékosának járó díjat Radó András, a Haladás labdarúgója érdemelte ki. A legjobb edző Kondás Elemér, a bajnok Debrecen mestere, míg a legjobb játékvezető - akárcsak tavaly és tavalyelőtt - Kassai Viktor lett. A legjobb külföldön játszó magyar labdarúgó címet nagy fölénnyel Huszti Szabolcs (Hannover) kapta meg, akárcsak 2013-ban. A légiós szintén hiányzott a gáláról. A legjobb másodosztályban szereplő játékos Bajzát Péter, a Nyíregyháza csatára lett, míg a legjobb NB III-as labdarúgó címet Lisztes Krisztián, a Soroksár játékosa érdemelte ki. Az egyes kategóriák ötfős jelöltlistáit az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy szakértőkből álló bizottság állította össze, közülük választhatott az első- és másodosztály közel 600 profi labdarúgója. Díjazták még az NB I két gólkirályát, Nikolics Nemanját (Videoton) és Simon Attilát (Paks), akik egy-egy vázát kaptak.


A HLSZ díjazottjai

A legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa): 1. Leonardo (FTC) 223 szavazat 2. Szakály Péter (Debrecen) 132 3. Kanta József (MTK) 91 A külföldön játszó legjobb magyar labdarúgó: 1. Huszti Szabolcs (Hannover) 230 2. Gulácsi Péter (Salzburg) 122 3. Lovrencsics Gergő (Lech Poznan) 88 A legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa): 1. Szűcs Lajos (Pápa) 174 2. Dibusz Dénes (PMFC/FTC) 114 3. Horváth Tamás (Mezőkövesd) 101 A legjobb edző: 1. Kondás Elemér (Debrecen) 226 2. Horváth Ferenc (Paks/Győri ETO) 102 3. Artner Tamás (Haladás) 91 A legjobb játékvezető: 1. Kassai Viktor 252 2. Bognár Tamás 82 3. Solymosi Péter 76 A legjobb 21 éven aluli játékos: 1. Radó András (Haladás) 228 2. Kalmár Zsolt (ETO) 104 3. Holman Dávid (FTC) 72