Nem volt jó ötlet kétszer is megdobálni az orosz focistákat

Fotó: AFP / SAVO PRELEVIC

-

Az orosz válogatott 3-0-s gólkülönbséggel megkapta a botrányos körülmények között félbeszakadt montenegrói mérkőzés három pontját a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozatban.


Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága emellett úgy döntött, hogy Montenegrónak a következő hazai találkozóját zárt kapuk mögött kell megrendeznie, a helyi szövetség pedig 50 ezer eurós (14,8 millió forintos) pénzbírságot kapott. A pénzbüntetést az orosz szövetség sem úszta meg: nem megfelelő viselkedés miatt 25 ezer eurós (7,4 millió forintos) bírságot kapott.

A március 27-én, Podgoricában rendezett összecsapáson rögtön a kezdő sípszó után fáklyával fejbe dobták a vendégek kapusát, Igor Akinfejevet, akit kórházba kellett szállítani. A meccs félóra csúszással folytatódott, de a 67. percben történt újabb incidens után a bíró félbeszakította meccset. A második esetnél az orosz együttes büntetőhöz jutott, melyet Vukašin Poleksić, a Pécs kapusa hárított. Ezek után az oldalvonalnál a két csapat játékosai és a stáb tagjai összeverekedtek, mivel újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről.


A meccs összefoglalója


A G-csoport állása

  1. Ausztria 13 pont,
  2. Svédország 9,
  3. Oroszország 8,
  4. Montenegró 5,
  5. Liechtenstein 4,
  6. Moldova 1