Nem volt jegye, a rendészek nekiugrottak, valaki levideózta

-

Két napja tették fel a Facebookra azt a négy és fél perces videót, amelyen a Blaha Lujza téri aluljáróban szorongat három plusz egy önkormányzati rendész egy férfit, akinek állítólag nem volt jegye. A rendészet közleménye szerint a férfi volt a bántalmazó.


A négy és fél perces videón három önkormányzati rendész fog le egy férfit. Egy negyedik, női rendész hátrébb áll, párszor igyekszik meghiúsítani a videofelvétel elkészültét, mire az azt készítő nő alárúgással fenyegeti. Kisebb tömeg gyűlik össze, azt követelik, hogy engedjék el a férfit, akinek állítólag nem volt jegye, és ezért hárman a falhoz szorítják. A férfi segítséget kér, követeli, hogy engedjék el, azt állítja, nem bántott senkit, felháborodik, amiért hárman támadtak rá, „Milyen ország ez, bassza meg!” – méltatlankodik.

Lényegében rángatózás folyik négy percen keresztül, nem engedik a férfit továbbállni, egyre nagyobb a felháborodás a köréjük gyűlők körében. A rendésznő takarja az arcát. Többen nehezményezik, hogy a rendészek rendőrként viselkednek, ráadásul indokolatlanul bántalmazzák a férfit egy háromszáz forintos jegy miatt.


köcsögök

Posted by Beri Barbara Barbi on Friday, 1 May 2015

Az Origo megkereste a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságát, akik a következőt írták a lapnak: „A rendelkezésünkre álló információk alapján a felvételen látható férfi a vele szemben jogszerűen intézkedést kezdeményező közterület-felügyelőink közül az egyik munkatársnőnket tettlegesen bántalmazta ... ezt követően – a törvényben kapott felhatalmazás alapján – a legenyhébb kényszerintézkedést, testi kényszert alkalmaztak a hivatalos személyek, a férfit a helyszínen visszatartották, amíg a rendőrség a helyszínre érkezett.”