Nem veszett el a lakóparkok varázsa

Fotó: MTI / Bániczky Márta

-

Viszonylag könnyen lehet bérbe adni a lakásokat.


Az átlagosnál drágábbak, mégis tö­retlen a lakóparki lakások népszerűsé­ge. Ezek nagy része számos extra szolgáltatást is nyújt, például edzőtermet vagy uszodát – írja a Magyar Nemzet. A lapnak az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy a legdrá­gább lakóparki lakásokat nem Budapesten, hanem Siófokon kínálják.

Lakóparkok zömében a sűrűn lakott vidéki nagyvá­rosokban, illetve a fővárosban épülnek, mivel a népesebb településeken van megfelelő nagyságú fizetőképes keres­let ezekre – mondta Balogh László. Az ilyen laká­sok népszerűek a befektetők körében, mi­vel viszonylag könnyen és magas áron találnak bérlőre. Amíg egy társasházi la­kás általában havi 80-100 ezer forintért vehető ki egy hónapra, addig a lakóparkokban akár a dup­láját is elkérhetik egy-egy bérleményért.

Az Otthon-térkép.hu szerint Budapesten az elhelyezkedés szerint akár háromszoros is lehet a különbség az árak között. A legdrágább Siófok, ahol egymillió forintos négyzetméterár­ra számíthatnak a vásárlók, de például Csopakon is 757 ezer forint a négyzetméterenkénti ár. Budapest a négyzetméterenként 705 ezer forint árral csupán a harmadik helyen áll.