Nem utazhatnak Dortmundba a Legia szurkolói

-

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) büntetése nyomán nem utazhatnak Dortmundba a Legia Warszava csapatának szurkolói a gárda november 22-i németországi Bajnokok Ligája-mérkőzésére.


Az UEFA fegyelmi bizottsága - amely egy éven belüli újabb botrány esetén további két mérkőzésre szóló tilalmat is kilátásba helyezett - azért döntött így, mert a varsói drukkerek október 18-án, Madridban összecsaptak a rendőrökkel a Bernabeu Stadionon kívül.


A varsói klubnak - melynek 80 ezer eurós pénzbírságot is kell fizetnie - sok gondja van szurkolóival, a Real Madrid elleni második mérkőzést, november 2-án hazai pályán zárt kapuk mögött kellett megrendeznie, mert a drukkerek a Dortmund elleni hazai összecsapáson, szeptember 14-én sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, valamint megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó németeket.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató varsói klub egyébként már a hét elején úgy döntött, hogy elővigyázatosságból nem szervez utat a szurkolóinak Dortmundba.