Nem tudta egy kínai fiú a Pinokkió történetét – összeverte az anyja

-

Azzal ütötte egy kínai nevelőszülő 9 éves fiát, amivel csak érte. A Daily Mail szerint egy vízipipa szívócsövével, fémhuzallal és ugrókötéllel is összecsapkodta az anya a gyereket, amiért az nem ismerte a Pinokkió történetét.


A rendőrséget a gyerek tanárai riasztották, miután észrevették a fiú sebeit. Azóta az ötven éves anyát gyerekbántalmazás gyanúja miatt letartóztatták. A fiút hat éves korában egy rokona adta nevelőszülőhöz, mert azt szerette volna, ha a gyerek jobb körülmények között nő fel. A Li névre hallgató anya nem először bántalmazta az örökbefogadott fiát, fél évvel ezelőtt is sebeket találtak a gyerek testén a tanárai. Akkor azonban azt gondolták, hogy ez csak egy egyszeri eset, és nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget.


A mostani bántalmazásra azután derült fény, hogy az osztályfőnök észrevette: a fiú egyre visszahúzódóbb lett, és fél az emberektől. A gyerek később elmondta, hogy azért verte meg a nevelőanyja, mert a Pinokkió kikérdezésekor nem tudott a kérdésekre válaszolni. A Pinokkió elolvasását az anya adta extra házi feladatként a gyereknek.Az iskola felvette a kapcsolatot a szülővel, aki elismerte, hogy szigorú volt a gyerekkel, és azzal mentegetőzött, hogy ő csak a fiú rossz magatartásán próbált javítani.


A kilenc éves iskolás most ideiglenesen visszakerült a vér szerinti szüleihez Nanjing városába, és pszichológus vizsgálja őt.